who

Fotografie is Alex met de paplepel ingegoten, want zijn vader Hans Vreeman en opa waren ook fotograaf. Zijn vader had samen met zijn moeder een fotostudio voor publieksfotografie in Lichtenvoorde (Achterhoek). Na het volgen van verschillende fotografie opleidingen en het lopen van stages en assistentschappen is Alex als opvolger in 1994 bij zijn ouders in het bedrijf gestapt. Helaas overleed zijn vader dat jaar veel te jong op 54 jarige leeftijd, Alex was toen 26 jaar. Samen met zijn moeder runde hij de publieksstudio nog tot 1997. Vanaf 1998 schakelde hij volledig over op reclame en industriële fotografie, want voordat hij toetrad bij zijn ouders werkte Alex als fotograaf in de reclame fotostudio van Gerard Dubois. Tijdens een burn out (2005-2008) besefte hij dat zijn grootste passie binnen de fotografie het portret is. Sindsdien is hij zich volledig in het portret gaan specialiseren.

Na 30 jaar gefotografeerd te hebben in opdracht, richt Alex zich nu vooral op zijn autonome werk. Dat betekent dat hij door middel van uw portret opzoek gaat naar gedeelde emoties. Het is naast uw artistieke karakterportret ook een zelfportret van Alex als fotograaf.

Alex vraagt mensen om mee te werken aan dit proces en naast deze autonome portretten werkt Alex ook in opdracht.  Hij exposeert zijn werk en projecten regelmatig en u kunt deze data vinden op deze site. Alex verkoopt zijn werk en geeft het in eigen beheer uit. 

Neem contact op met het studio management van Alex voor uw exclusieve portret, waarschijnlijk kan hij veel voor u betekenen.

alexvreeman_AVF1162_FINAL
Alex Vreeman_Mobiele studio_atelier

Tijdens zijn bestaan als fotograaf heeft Alex studio’s op verschillende locaties gehad, van heel groot (400 m2) tot nu heel klein. Om vrij te kunnen zijn wilde Alex een daglicht studio zoals hij die in Zieuwent had  echter nu op wielen. Zo ontstond het plan om een studio op wielen te laten bouwen, zodat hij overal kan wonen en werken in zijn eigen herkenbare stijl. De beperking van de kleine ruimte (8 m2) is de winst om heel creatief aan het werk te zijn. Deze mobiele studio is ook zijn expositie ruimte.