biografie

Dag, ik ben Alex. Opgegroeid in Lichtenvoorde en na veel omzwervingen neergestreken met Saskia op ’t Bildt in Noord West Friesland. Mijn liefde voor mensen is groot, ik houd van het gesprek en dat is de basis voor al mijn ontmoetingen. Het vastleggen van de ontmoeting is voor mij een manier van leven. Samen met u wordt onze ontmoeting  een unieke beleving en leg ik deze vast.

alex vreeman portretfotografie

Naast meer dan 30 jaar fotograferen in opdracht, werk ik nu vooral autonoom. Mijn portretten ontstaan als resultaat van de ontmoeting. Het portret wordt me door u op een bepaald moment gegeven. Ook participatie tijdens het proces is mogelijk, het eindresultaat van een autonoom portret is bij aanvang een open vraag.

Alex Vreeman_Mobiele studio_atelier

Wij beschikken over een mobiele studio waarin ik de meeste ontmoetingen vastleg. Het is onze kleinste daglicht studio ooit, echter zeker de mooiste. Eigenlijk zit u in een witte softbox op wielen, waar ik het licht helemaal naar mijn hand kan zetten om tot een prachtig portret te komen. De beperkte ruimte dwingt mij om creatief te zijn en zorgt voor een maximale uitdaging. Het is tevens onze expositie ruimte.

historie

Fotografie is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader Hans Vreeman en opa waren ook fotograaf. Mijn vader had samen met mijn moeder een fotostudio voor publieksfotografie in Lichtenvoorde (Achterhoek). Na het volgen van verschillende fotografie opleidingen en het lopen van stages en assistentschappen ben ik als opvolger in 1994 bij mijn ouders in het bedrijf gestapt. Helaas overleed mijn vader dat jaar veel te jong op 54 jarige leeftijd, Ik was toen 26 jaar. Samen met mijn moeder runde ik de publieksstudio nog tot 1997. Vanaf 1998 schakelde ik volledig over op reclame en industriële fotografie. Voordat ik toetrad bij mijn ouders, werkte ik als fotograaf in de reclame fotostudio van Gerard Dubois. Tijdens een burn out (2005-2008) besefte ik dat mijn grootste passie binnen de fotografie het portret is. Sindsdien ben ik me volledig in het portret gaan specialiseren. In 2022 ben ik gestart met de Master Kunsteducatie in Groningen, waar ik mij verder ontwikkel als kunstenaar in ontmoetingskunst en deze toepasbaar te maken in het sociale domein.